Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Δεν έχουμε πάρει κανένα μέτρο για το έλλειμμα”, δήλωσε ο Θαπατέρο από την Κίνα που πήγε για δανεικά

Ο Θαπατέρο υπογράμμισε πως κανένα νέο μέτρο δεν έχει προβλεφτεί για τον περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού στην Ισπανία, αν και η χώρα του παραμένει σε μια οικονομικά ευαίσθητη κατάσταση.

“Δεν υπάρχει σχέδιο νέων μέτρων στον ορίζοντα”, τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης.

“Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκρίνει νέα μέτρα για την ανάκαμψη και να μην χαλαρώσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων”, πρόσθεσε ο Θαπατέρο.

Mίλησε και για την Δημοκρατία

Η δημοκρατία στην Ισπανία είναι “ισχυρότερη από ποτέ” και η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ είναι “περισσότερο αποδυναμωμένη από ποτέ”, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σε συνέντευξη Τύπου στην ισπανική πρεσβεία, ο Θαπατέρο διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του “θα συνεχίσει με όλες της δυνάμεις να περιορίζει τις πιθανότητες δράσης” της αυτονομιστικής οργάνωσης.

“Παρά την κήρυξη εκεχειρίας από την ΕΤΑ δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε την επαγρύπνηση και είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρήσουμε για σταθερή πολιτική μηδενικής ανοχής”, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις τους τελευταίους μήνες μελών της οργάνωσης στην Ισπανία και τη Γαλλία έχει σε μεγάλο βαθμό περιορίσει τις δυνατότητες της, σύμφωνα με αναλυτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε