Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δεν φταίμε εμείς, φταίει η Ελλάδα”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για την ακρίβεια φταίει “η κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης”, λέει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών, Κορράντο Πάσσερα

Όμως και η Ιταλία βαδίζει στα ίδια χνάρια. Τα πρώτα μέτρα που επιβάλλονται είναι… φυσικά περικοπές, άσχετα απ’ το ότι οι νέοι υπουργοί λένε ότι αυτό είναι λάθος
“χωρίς την ανάπτυξη είναι αδύνατον να υπάρξει αυστηρή δημοσιονομική διαχείριση και δίκαιος καταμερισμό των βαρών και των υποχρεώσεων. Χρειάζεται ανάπτυξη, διαφορετικά η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική γίνεται ένας μη επιτεύξιμος στόχος και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πετύχουμε την ισότητα, που σημαίνει και εργασία”, λέει ο υπουργός.
Και στη γειτονική χώρα τα … προβλήματα ίδια “σχεδόν όλα όσα έχει κατά νου η κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν τρομερές αντιστάσεις”.
Οι λάθος διαχείριση της ελληνικής κρίσης έφερε χειρότερη κρίση στην Ιταλία, όμως και ‘κει οι συνταγές οδηγούν στα ίδια αποτελέσματα, όπως προβλέπει η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confundustria μέχρι το 2013, λόγω της οικονομικής ύφεσης, πρόκειται να χαθούν οκτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:
Η Fitch υποβάθμισε 6 από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Πήρε σειρά η Ισπανία για την S&P

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε