Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Δεν φταίνε οι Γερμανοί για την απουσία της Ελλάδας από την έκθεση της Στουτγκάρδης”

“Δεν φταίνε οι Γερμανοί για την απουσία της Ελλάδας από την έκθεση της Στουτγκάρδης”

Στην απόφαση της Ελλάδας να μην συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης, στάθηκε σε δημοσίευμά της η “Stuttgarter Nachrichten”.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η απουσία της χώρας μας από την έκθεση δεν οδείλεται σε κάμψη της διάθεσης των Γερμανών για ταξίδια, αλλά στα ταμειακά προβλήματα των υπερχρεωμένων χωρών.

“Οι Έλληνες σχεδόν πάντα λίγο πριν από την Έκθεση ανακοίνωναν τη συμμετοχή τους, αυτή τη φορά λίγο πριν από την έναρξη της έκθεσης ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν”, δηλώνει ο εκπρόσωπος της CMT, Άξελ Ρεχτ.
   
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, παλαιότερα ο ΕΟΤ καταλάμβανε στην έκθεση χώρο 250 τμ, ενώ η ελληνική παρουσία συνολικά κόστιζε περί τις 150.000 ευρώ, επένδυση, η οποία όμως, όπως τονίζεται, πάντοτε απέδιδε.

“Το στολισμένο με δωρικούς κίονες περίπτερο αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους μαγνήτες για τους επισκέπτες, οι οποίοι ζητούσαν μαζικά φυλλάδια για την Ακρόπολη ή την Κρήτη”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

“Κι εμείς λυπούμαστε που δεν θα είμαστε παρόντες στη Στουτγκάρδη. Ειδικά από τη στιγμή που οι Γερμανοί είναι το σημαντικότερο κοινό-στόχος μας”, δηλώνει στην εφημερίδα η Ολυμπία Τσιουλάκη, από το γραφείο του ΕΟΤ της Φρανκφούρτης.
   
Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει πάντως ότι πιθανόν η φετινή απουσία από την έκθεση να μην οφείλεται τόσο στα κεφάλαια που λείπουν, όσο στην καθυστερημένη εκταμίευση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε