Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν γλίτωσε τη δεύτερη φορά …

Δεν γλίτωσε τη δεύτερη φορά …

Νεαρός απο την Αυστρία που ζούσε με “βιονικά” χέρια, μετά απο ατύχημα σε πυλώνα υψηλής τάσης, σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Ο Κριστιάν Καντμπάουερ, 23 ετών, είχε χάσει και τα δυο του χέρια αναρριχώμενος σε έναν πυλώνα υψηλής τάσης και από τότε έφερε τεχνητά “βιονικά” μέλη.

Τη νύχτα της Παρασκευής όμως έχασε τη ζωή του μετά απο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Τρίτη. Ο 23χρονος είχε υποστεί πολλαπλά τραυματα όταν το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε δέντρο.

Δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος και έτσι δεν είναι γνωστό αν τα “βιονικά” τεχνητά μέλη, ευθύνονται γι΄αυτό.

Σημειώνεται οτι τα τεχνητά μέλη μπορούν να ελεγχθούν με τη σκέψη και επιτρέπουν στον ασθενή να αισθάνεται το χέρι του, τη ζέστη ή μια χειραψία. Μία δημιουργία νεύρων επιτρέπει την αποστολή σημάτων στο ρομποτικό χέρι μέσω ηλεκτροδίων που αποκρίνονται στις ωθήσεις του εγκεφάλου του.

Ο Κριστιάν Καντμπάουερ, μηχανικός, έχασε τα χέρια του το Σεπτέμβριο του 2005, όταν σκαρφάλωσε σε έναν πυλώνα υψηλής τάσης στη διάρκεια ενός στοιχήματος. Τον Ιανουάριο του 2009, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι τα χέρια του χάρη σε ένα “βιονικό” πρωτότυπο. Από τότε απέκτησε άδεια οδήγησης, μπορούσε να οδηγήσει αυτοκίνητο ειδικά διαμορφωμένο και ξαναγύρισε στον πρώην εργοδότη του, στις αποθήκες του οποίου εργαζόταν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε