Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν ήταν δολοφόνοι, αλλά πυροσβέστες

Να σταματήσει η δημοσιοποίηση του βίντεο ζήτησαν Καταλανοί αξιωματούχοι από τις γαλλικές αρχές. ΦΩΤΟ REUTERS
Να σταματήσει η δημοσιοποίηση του βίντεο ζήτησαν Καταλανοί αξιωματούχοι από τις γαλλικές αρχές. ΦΩΤΟ REUTERS

Οι γαλλικές αρχές έκαναν λάθος όταν αναγνώρισαν πέντε καταλανούς πυροσβέστες, που έκαναν διακοπές, ως δράστες της δολοφονίας του γάλλου αστυνομικού και μέλη της ΕΤΑ.

Το δικαστήριο αθώωσε τους πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία γάλλου αστυνομικού την περασμένη εβδομάδα, υποτίθεται από μέλη της οργάνωσης.

Την Παρασκευή, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έδειχνε τους πέντε άνδρες, από κάμερα κλειστού κυκλώματος μέσα σε σούπερ μάρκετ, μία ημέρα πριν από το θάνατο του αστυνομικού Ζαν Σερζ Νερέν, στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών κοντά στο Παρίσι.

Οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα εξέτασαν το οπτικό υλικό, όταν ένας αστυνομικός εν αποστρατεία κατέθεσε πώς είδε μία παρέα ανδρών που μιλούσαν ισπανικά μέσα στο σούπερ μάρκετ. Η γαλλική αστυνομία νόμιζε ότι αναγνώρισε τους δράστες του φόνου στο βίντεο κι αυτό οδήγησε τις γαλλικές αρχές στο να δώσουν τις φωτογραφίες των υπόπτων στα μμε. Οι εικονιζόμενοι στο βίντεο δεν ήταν όμως τίποτα άλλο, από καταλανούς πυροσβέστες που έκαναν διακοπές στη Γαλλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε