Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεν καταθέτει ο Μπερλουσκόνι – Νέες αποκαλύψεις για το… Ρούμπι-γκέιτ

ΦΩΤΟ REUTERS

Στην άποψη πως η εισαγγελία του Μιλάνου δεν είναι αρμόδια να ανακρίνει τον Μπερλουσκόνι επιμένει η πλευρά του Ιταλού πρωθυπουργού. Αποκαλύψεις φωτιά από συνοδό πολυτελείας: “έκανα σεξ με τον Μπερλουσκόνι”!

Την ίδια ώρα, πάντως, οι αποκαλύψεις για τα ροζ σκάνδαλα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός, δε σταματούν. Σε συνέντευξή της στην δημόσια τηλεόραση «Rai», η συνοδός πολυτελείας Νάντια Μακρί, δήλωσε ότι συμμετείχε σε «πάρτι επί πληρωμή», με τον Μπερλουσκόνι. Έλαβε μάλιστα αμοιβή 5.000 για να δώσει το παρών στη βίλλα του “καβαλιέρε”.

«Ήμασταν έξι με επτά νεαρές κοπέλες και κάναμε όλες σεξ με τον πρωθυπουργό», τόνισε η Μακρί. Επιβεβαίωσε, επίσης, και την παρουσία της μαροκινής Ρούμπι Καρίμα.

Βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης όλα αυτά και ήδη ζητείται επιτακτικά η παραίτηση του πρωθυπουργού. Ο κεντροδεξιός «τρίτος πόλος» των Πιερφερντινάντο Καζίνι και Τζανφράνκο Φίνι, έκανε γνωστό ότι, για να βάλει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, πρόκειται να ζητήσει, με ψήφο δυσπιστίας, την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι, τον οποίο και κατηγορεί για κακοδιαχείριση.

Το δε κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», ανακοίνωσε, διαμέσου του γραμματέα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ότι ξεκινά μαζική κινητοποίηση. «Μέσα στον Φεβρουάριο, θα συλλέξουμε 10 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών, που θα ζητούν κάτι το απλό και ξεκάθαρο: την παραίτηση του Καβαλιέρε», υπογράμμισε ο Μπερσάνι.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της κυβέρνησης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνεχίζει να βασίζεται στην υποστήριξη του μοναδικού κυβερνητικού εταίρου που του έχει απομείνει, της Λέγκα του Βορρά. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το αν θα εγκριθεί, τελικά, η ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση του ιταλικού κράτους, πάγιο αίτημα της Λέγκα.

Η Ένωση Ιταλικών Δήμων έλαβε επίσημα θέση κατά της μεταρρύθμισης, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθεί η λειτουργικότητα στην διαχείριση, όπως πολύ είχαν πιστέψει αρχικά. Μια τυχόν αρνητική εξέλιξη, με την απόρριψη του συγκεκριμένου νόμου, θα οδηγήσει σίγουρα την Λέγκα του Ουμπέρτο Μπόσι προς την οδό των πρόωρων εκλογών, υποχρεώνοντας τον Μπερλουσκόνι να ακολουθήσει.

Θέση στο θέμα των ημερών δε θα μπορούσε να μην πάρει και το Βατικανό. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε, κάλεσε εμμέσως τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αναλάβει τη δέσμευση για μία πιο εύρωστη ηθικής στάση, με αίσθηση δικαιοσύνης και νομιμότητας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η αμηχανία του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζει και την Εκκλησία».

Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι μια τυχόν αρνητική στάση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μπορεί να έχει πολύ υψηλό κόστος, για τον «μίστερ τιβί», σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε