Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Δεν ξέρω τίποτα για το διαμάντι” λέει η Ναόμι

Η Ναόμι Κάμπελ την ώρα της κατάθεσής της ΦΩΤΟ UN

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσήλθε σήμερα το τοπ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, για να καταθέσει στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στην κατάθεσή της, η οποία άρχισε στις 10:10 ώρα Ελλάδας (09:10 τοπική ώρα), η Ναόμι Κάμπελ παραδέχθηκε ότι το 1997 και ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική, έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με μερικά μικρά διαμάντια.

Η Ναόμι Κάμπελ, ο Νέλσον Μαντέλα και στη μέση ο Λιβεριανός ηγέτης, στο περίφημο δείπνο του 1997.

    “Είχα πέσει για ύπνο, όταν κάποιος χτύπησε την πόρτα μου. Άνοιξα και είδα μπροστά μου δύο άντρες οι οποίοι μου έδωσαν ένα μικρό σακουλάκι λέγοντας “Ένα δώρο για σας”, δήλωσε η Κάμπελ.

    “Το άνοιξα την επομένη το πρωί”, συνέχισε η Κάμπελ “Είδα μερικά πετράδια, ήταν πολύ μικρά και φαίνονταν βρώμικα”, δήλωσε η Κάμπελ στο δικαστήριο.

    Η Ναόμι Κάμπελ επιβεβαίωσε ότι μίλησε για το δώρο αυτό στην τότε πράκτορά της Κάρολ Γουάιτ και την ηθοποιό Μία Φάροου, το επόμενο πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού.

    “Μία από τις δύο είπε ότι ήταν προφανώς από τον Τσαρλς Τέιλορ και εγώ είπα “υποθέτω πως ναι”, πρόσθεσε η Ναόμι Κάμπελ, η οποία εμφανίστηκε ντυμένη με ένα μπεζ σύνολο με φούστα μέχρι το γόνατο και τα μαλλιά πιασμένα κότσο.

    Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL) είχε ανακοινώσει την 1η Ιουλίου ότι η Κάμπελ κλήθηκε να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκαναν η πρώην ατζέντης της, Κάρολ Γουάιτ, και η ηθοποιός Μία Φάροου. Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι το 1997 ο Τσαρλς Τέιλορ προσέφερε στην Κάμπελ ένα διαμάντι ύστερα από ένα δείπνο που δόθηκε στη Νότια Αφρική από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Νέλσον Μαντέλα.

    Με την κατάθεση της Κάμπελ, η εισαγγελική αρχή επιδιώκει να στηρίξει την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ λάμβανε διαμάντια από τους επαναστάτες στη Σιέρα Λεόνε, τα οποία και χρησιμοποίησε για την αγορά όπλων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε