Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δεν λέει να “ξεπαγώσει” η Ευρώπη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές της Ισπανίας εν αναμονή νέων ισχυρών χιονοπτώσεων.  

Στην Ισπανία 50 επαρχίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού καθώς το δελτίο καιρού προβλέπει νέες χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου. Στη Σεβίλλη χιόνισε για πρώτη φορά μετά από από 50 χρόνια και στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης ακυρώθηκαν 57 πτήσεις.

Και τα βρετανικά αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες, με 66 ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου την Κυριακή και άλλες 129 το Σάββατο, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Λονδρέζικου αεροδρομίου.

Δίπλα στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. ΦΩΤΟ REUTERS
 
Καθυστερήσεις και στις συγκοινωνίες στη Γερμανία εξακολουθούν να σημειώνονται, παρά το ότι η κακοκαιρία έχει αρχίσει να υποχωρεί. Πολλά σχολεία στα βόρεια της χώρας παραμένουν κλειστά. «Η κατάσταση βελτιώνεται συνολικά σε όλες τις περιοχές», δήλωσε ο μετεωρολόγος Γενς Χόφμαν. «Προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις», πρόσθεσε. Ο ίδιος επισήμανε ότι στη βόρεια Γερμανία που επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες το Σαββατοκύριακο, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν 15 πτήσεις και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης το Σαββατοκύριακο απομάκρυνε 414.000 τόνους χιονιού από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης.
 
Στην Ελβετία επαναλαμβάνονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Γενεύης που είχαν διακοπεί το Σάββατο και στη Γαλλία η κατάσταση στα αεροδρόμια βελτιώνεται.
Στην Πολωνία, προβλήματα από την χαλαζόπτωση δημιουργήθηκαν στη σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Βαρσοβία και την Κρακοβία. Περίπου 80.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή της Κατοβίτσε.

 
Στις ΗΠΑ η κατάσταση δεν περιγράφεται πλέον από την επέλαση του χιονιά. Η Φλόριντα, μια πολύ ωραία πολιτεία στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ ήταν σκεπασμένη από ένα παγωμένο κύμα αέρα και πολικού ψύχους , όπως και όλη η χώρα, γεγονός που έχει προκαλέσει και πολλούς θανάτους. Στο Μαϊάμι, την μεγαλύτερη πόλη της λεγόμενης “ηλιόλουστης πολιτείας” (Φλόριντα) το θερμόμετρο έπεσε στον ένα βαθμό το Σαββατοκύριακο κάτι που είχε συμβεί μόνο το 1970! 

Οι πλαζ της περιοχής διάσημες, πανέμορφες και πάντα γεμάτες από κόσμο είναι εδώ και μέρες τελείως έρημες, ενώ ο τόσο κακός καιρός έχει προκαλέσει προβλήματα και στα ζώα που ζουν κοντά στη θάλασσα, τους πελεκάνους, τις χελώνες τα ιγκουάνα. 

Προβλήματα υπάρχουν από το πολύ κρύο και στους ζωολογικούς κήπους ενώ εκφράζονται φόβοι πως επικίνδυνα για τον άνθρωπο ζώα, όπως πύθωνες, ενδέχεται να δραπετεύσουν και να επιχειρήσουν να βρουν ζεστό καταφύγιο στα σπίτια. Λίγο πιο βόρεια στην πολιτεία της Τζόρτζια δύο νεαροί 13 και 15 χρόνων πέθαναν από το κρύο το Σάββατο, όταν έσπασε ο πάγος στη λίμνη όπου διασκέδαζαν.

Τέλος στην περιοχή του Βερμόντ (βορειοανατολικά) τρεις άνθρωποι μεταξύ τους ένα τρίχρονο αγόρι, πέθαναν πέφτοντας στα παγωμένα νερά μιας λίμνης όταν έχασαν τον έλεγχο του ερπηστριοφόρου μοτοποδήλατου χιονιού στο οποίο επέβαιναν. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε