Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δεν σκοπεύω να κλείσω το στόμα μου” δηλώνει ο πατέρας του δολοφόνου της Τουλούζ

“Κανένας γάλλος αξιωματούχος δεν έχει το δικαίωμα να μου ζητάει να σωπάσω. Είμαι ένας ελεύθερος αλγερινός πολίτης στη χώρα μου, εκφράζομαι όπως θέλω, είναι δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον γιο μου και τη χώρα μου”.

Αυτά δήλωσε ο πατέρας του Γαλλοαλγερινού Μοχάμεντ Μέραχ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αραβόφωνης εφημερίδας “Εσορούκ” προς απάντηση στο Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Αλέν Ζιπέ ο οποίος είχε δηλώσει “Αν ήμουν ο πατέρας ενός τέτοιου τέρατος, θα σώπαινα από ντροπή.

Η συνομιλία με τον πατέρα του “δολοφόνου με το σκούτερ” πραγματοποιήθηκε στην έδρα της “Εσορούκ” στο Αλγέρι, η πρόσβαση στην οποία είχε απαγορευτεί στα άλλα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης από τους υπεύθυνους της εφημερίδας. Οι φωτογράφοι εμποδίστηκαν επίσης να φωτογραφίσουν τον Μέραχ κατά την έξοδό του από τα γραφεία της εφημερίδας.

“Θα ζητήσω συμβουλές από δικηγόρους για τη δυνατότητα να προσφύγω στη δικαιοσύνη εναντίον των γαλλικών αρχών ασφαλείας που είναι υπεύθυνες για το θάνατο του γιου μου”, διευκρίνισε. “Πώς ένας υπεύθυνος αυτού του επιπέδου, που καυχιέται για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να ζητάει από ένα πατέρα συντετριμμένο από το χαμό του γιου του να σωπάσει;”, τόνισε ο πατέρας του Μοχάμεντ Μέραχ. “Εγώ δεν φοβάμαι παρά τον Αλλάχ”, πρόσθεσε.

Ο πατέρας του Μοχάμεντ Μέραχ παραδέχθηκε πως είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών το 1999 και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών. “Πού είναι το πρόβλημα; Αν έσφαλα, η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της”, δήλωσε.

Στο μεταξύ από ένα μέλος της οικογένειας του Μέραχ στο Αλγέρι έγινε γνωστό πως η σορός του “δολοφόνου με το σκούτερ αναμένεται νωρίς αύριο το απόγευμα (στις 14:15 τοπική ώρα, 16:15 ώρα Ελλάδας) στο Αλγέρι με πτήση της Air Algerie από τη Γαλλία. Θα συνοδεύεται από τη μητέρα και μια αδελφή του νεκρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από τον μακελάρη της Τουλούζ

Σαρκοζί: “Τέρας και φανατικός ο δολοφόνος της Τουλούζ”

Με μια σφαίρα στο κεφάλι έπεσε νεκρός ο μακελάρης – Στα χέρια της αστυνομίας τα βίντεο των εκτελέσεων

Νεκρός ο δολοφόνος της Τουλούζ – Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει, πήδηξε από το παράθυρο πυροβολώντας – VIDEO από τη στιγμή της εισβολής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε