Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της η BP

Δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της η BP
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.06.2010 | 11:43
Πρώτη δημοσίευση: 11.06.2010 | 11:43

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP, υπεύθυνη για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, εξετάζει το

ενδεχόμενο να διακόψει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους της.

 Η διεύθυνση της εταιρείας είναι πιθανόν να αποφασίσει να μην καταβληθούν μερίσματα για το 2ο τρίμηνο ή να μετατεθεί χρονικά η πλήρης καταβολή με την πραγματοποίηση προσωρινής καταβολής. "Μελετούμε όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα μερίσματα. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί", δήλωσε ο Χέιγουορντ.

    Εκφράζοντας την οργή του για τη συμπεριφορά της BP, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η BP σχεδιάζει να καταβάλει "10,5 δισεκατομμύρια, επαναλαμβάνω 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την τήρηση από την BP των νομικών της υποχρεώσεων (απέναντι στους μετόχους της). Αλλά θέλω να γνωρίζουν ότι έχουν ηθικές και νομικές υποχρεώσεις εδώ στον Κόλπο", προειδοποίησε.

    Δύο αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν επίσης από τον Τόνι Χέιγουορντ να μην καταβάλει μερίσματα , όσο δεν έχει υπολογισθεί το κόστος της πετρελαιοκηλίδας.

    Η μετοχή της BP βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, φθάνοντας κάποια στιγμή σε απώλεια του 50% της αξίας της.

    Οι επενδυτές φοβούνται όλο και περισσότερο ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας θα υποχρεωθεί να διακόψει τις πληρωμές μερισμάτων και ανησυχούν σοβαρά για τις οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής, που είναι πιθανόν να μετρηθεί σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

    Χθες η BP ανακοίνωσε ότι η καταστροφή τής έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά επανέλαβε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθεί το τελικό κόστος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook