Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θα στείλει νέα στρατεύματα

Δεν θα στείλει νέα στρατεύματα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2009 | 17:54
Πρώτη δημοσίευση: 06.12.2009 | 17:34

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αποστολή νέας τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. "Η Τουρκία έχει ήδη κάνει ό,τι μπορεί ενισχύοντας τη στρατιωτική της δύναμη εκεί, από 700 σε 1.750 στρατιώτες, χωρίς να ερωτηθεί", δήλωσε ο Ερντογάν πριν την αναχώρησή του. 

Η επίσκεψη του αυτή πραγματοποιείται σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία η ενίσχυση των δεσμών της Άγκυρας με άλλες μουσουλμανικές χώρες, έχει κινήσει υποψίες ότι η χώρα απομακρύνεται από τους δυτικούς συμμάχους της.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ομπάμα ανακοίνωσε την αποστολή, επιπλέον 30.000 αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν και η Ουάσινγκτον επιθυμεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλες χώρες. Οι τούρκοι στρατιώτες δεν μετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον να στείλει μάχιμα στρατεύματα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Τεχεράνη τον προηγούμενο μήνα, για να υπογράψει συμφωνίες για το αέριο και τον τομέα του εμπορίου και φιλοξένησε τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε διάσκεψη των ισλαμικών κρατών στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον, έχει ενισχύσει τους δεσμους Τουρκίας - Συρίας και σχεδιάζει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο