Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δεν το βάζει κάτω ο Φιγιόν – “Θα κατέβω στις εκλογές”

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Μπορεί, μέρα με την μέρα να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν παραίτηση Φρανσουά Φιγιόν, ωστόσο εκείνος φοράει παρωπίδες. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, παρά το σκάνδαλο Φιγιόν – το περιβόητο πλέον Penelopegate.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τόνισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ότι αποφάσισε να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του μολονότι βάλλεται από το σκάνδαλο της αρμομισθίας της συζύγου του.

Ο κίνδυνος να χάσουν οι Ρεπουμπλικανοί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το Εθνικό Μέτωπο “με οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσω μέχρι τέλους”, ανέφερε. “Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη… Φυσικά αποτίμησα την κατάσταση, δεν το αποφάσισα εν θερμώ” είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποχώρησή του από την “κούρσα” για την προεδρία θα άφηνε τη Γαλλία χωρίς έναν “αξιόπιστο” υποψήφιο και θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε κρίση.

Η ίδια εφημερίδα εξάλλου αναφέρει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Πενέλοπι Φιγιόν πιθανότατα δεν θα την βάλουν στο αρχείο αλλά εντός της εβδομάδας θα ασκήσουν διώξεις.

Το σκάνδαλο αυτό ξέσπασε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine αποκάλυψε ότι η Πενέλοπι Φιγιόν πληρωνόταν επί χρόνια από το δημόσιο, ως κοινοβουλευτική βοηθός αρχικά του συζύγου της και κατόπιν του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να ασκήσει ποτέ τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και δύο από τα παιδιά του Φιγιόν εργάστηκαν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί το διάστημα 2007-2007.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο Φιγιόν πολύ δύσκολα θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο, που είναι προγραμματισμένος για τις 7 Μαΐου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε