Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Δεν βρήκαμε ανθρωπιστική βοήθεια στο Estelle”, λένε οι Iσραηλινοί – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν βρήκαμε ανθρωπιστική βοήθεια στο Estelle”, λένε οι Iσραηλινοί – ΒΙΝΤΕΟ

Εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι στο Estelle “δεν βρέθηκαν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας”.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος έχουν παραδοθεί στις ισραηλινές αρχές και το Estelle,έφθασε συνοδευόμενο από ισραηλινά πολεμικά στο λιμάνι του Ashdod.

Το ΥΠΕΞ έχει ζητήσει από το Ισραήλ τον άμεσε επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε το στρατό της χώρας για την αναχαίτιση του φινλανδικού πλοίου στο οποίο επέβαιναν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εμποδίζοντάς το να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την αποστολή του πλοίου “πρόκληση”. “Ακόμη και οι άνθρωποι που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο ξέρουν ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Αν ανησυχούσαν πραγματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα κατευθύνονταν στη Συρία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο στρατός υποστηρίζει ότι η απόφαση για την επιχείρηση στο Estelle ελήφθη επειδή “όλες οι προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένων και των διπλωματικών, με στόχο να μεταπειστεί το πλήρωμα” και να μην κατευθυνθεί στη Γάζα “αποδείχτηκαν μάταιες”.

Διαβάστε όλο το χρονικό της επιχείρησης των Iσραηλινών στο Estelle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε