Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Δεν χρειάστηκε ο Θεός για τη δημιουργία του σύμπαντος”

“Δεν χρειάστηκε ο Θεός για τη δημιουργία του σύμπαντος”

Με άλλα λόγια, το θεωρούμενο “ιερό δισκοπότηρο” μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσων και τόσων επιστημόνων.

Το σύμπαν δεν είχε ανάγκη τον Θεό για να δημιουργηθεί, υποστηρίζει ο βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ σε ένα νέο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα “The Times”.

“Το σύμπαν είχε ανάγκη από ένα δημιουργό; Όχι”, απαντά ο διασημότερος βρετανός επιστήμονας. Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής, εξηγεί.

“Επειδή υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του, εκ του μηδενός. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κάτι, για τον οποίο υπάρχει το σύμπαν, για τον οποίο υπάρχουμε εμείς”, προσθέτει ο επιστήμονας.

Ωστόσο, η κεντρική επιστημονική ιδέα του νέου του έργου, που έχει τίτλο “Το Μεγάλο Σχέδιο” (The Grand Design, εκδόσεις Bantam, σε συνεργασία με τον αμερικανό φυσικό Λέοναρντ Μιλουντίνοφ), είναι άλλη: Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία “θεωρία του παντός” που θα εξηγήσει το κάθε τι υπό ενιαία μορφή.

Με άλλα λόγια, το θεωρούμενο “ιερό δισκοπότηρο” της Κοσμολογίας και της Φυσικής μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσων και τόσων επιστημόνων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε