Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Δέος! Βρήκαν το νεκρικό κρεββάτι του Ιησού; [pics, vids]

Δέος! Βρήκαν το νεκρικό κρεββάτι του Ιησού; [pics, vids]

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη έρχεται στο φως. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 450 χρόνια ο τάφος του Ιησού άνοιξε και αυτό που αντίκρισαν οι αρχαιολόγοι προκάλεσε δέος.

Πιστεύεται πως βρήκαν το νεκρικό κρεββάτι του Ιησού, όπως αναφέρει η Mirror. Πρόκειται για μια πλάκα από ασβεστόλιθο, πάνω στην οποία τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση. Αλλά δεν βρήκαν μόνο αυτό. Εντόπισαν και μια δεύτερη, γκρίζα μαρμάρινη πλάκα, πάνω στην οποία ήταν σκαλισμένος ένας Σταυρός. Πιστεύεται ότι τον σκάλισαν τον 12ο αιώνα οι Σταυροφόροι. Κανείς δεν ήξερε την ύπαρξη της μέχρι τώρα.

Ο μαρμάρινος τάφος στην Ιερουσαλήμ είχε σφραγιστεί τουλάχιστον από το 1555, ίσως και νωρίτερα. Και είχε σφραγιστεί με μάρμαρο για να προστατευτεί από προσκυνητές που θα ήθελαν να πάρουν κομμάτια και κειμήλια από τον τάφο του Ιησού.

Επί δεκαετίες θεολόγοι και αρχαιολόγοι αναζητούν απαντήσεις για το αν ο Πανάγιος Τάφος είναι όντως ο τόπος όπου τάφηκε ο Ιησούς

«Το πιο εντυπωσιακό πράγμα για μένα ήταν όταν αφαιρέσαμε το πρώτο στρώμα σκόνης και βρήκαμε ένα δεύτερο κομμάτι μαρμάρου. Ήταν γκρι και όχι κρεμ – λευκό όπως το εξωτερικό και ακριβώς στη μέση ήταν χαραγμένος όμορφα ένας σταυρός. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν εκεί», δήλωσε ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος του National Geographic.

«Ο τάφος έχει καταστραφεί πολλές φορές από φωτιά, σεισμούς και εισβολές κατά τη διάρκεια των αιώνων. Δεν ξέραμε αν τον είχαν χτίσει στην ίδια θέση κάθε φορά. Αλλά φαίνεται να είναι μια ορατή απόδειξη πως το σημείο που λατρεύουν σήμερα οι προσκυνητές είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος τάφος που ανακάλυψε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον 4ο αιώνα και τον οποίο οι Σταυροφόροι σεβάστηκαν. Είναι εκπληκτικό», πρόσθεσε ο Hiebert.

Και δεν έκρυψε πως «όταν συνειδητοποίησα τι είχαμε βρει, έτρεμαν τα γόνατά μου». Το τάφος ανοίχθηκε παρουσία των θρησκευτικών ηγετών της Ελληνικής και Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και παρουσία Φραγκισκανών μοναχών, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την εκκλησία.

«Άφησαν τους Πατριάρχες των τριών Εκκλησιών να μπουν πρώτοι στον τάφο. Βγήκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Μετά μπήκαν οι μοναχοί και χαμογελούσαν κι εκείνοι. Όλοι ήμασταν πολύ περίεργοι. Μπήκαμε μέσα, κοιτάξαμε στον τάφο και είδαμε πολλά κομμάτια. Δεν ήταν άδειος παρόλο που δεν υπήρχαν αντικείμενα ή οστά», τόνισε ο αρχαιολόγος.

Οι διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα του τάφου ώστε να γίνουν ζωτικής σημασίας επισκευές ξεκίνησαν το 1959 αλλά όλες οι αποφάσεις πρέπει να συμφωνηθούν από την επιτροπή των τριών Εκκλησιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε