Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε μπλοκάρουν τη λύση για την Ελλάδα

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε μπλοκάρουν τη λύση για την Ελλάδα

Σκληρή κριτική σε Μέρκελ και Σόιμπλε ασκεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όσον αφορά τη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα.

Το περιοδικό κατηγορεί ευθέως την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την Ελλάδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα με χαρακτηριστικό τίτλο «Η αυταπάτη του Βερολίνου εμποδίζει την στρατηγική για την Ελλάδα» στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, οι Ευρωπαίοι εταίροι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με τη γερμανική κυβέρνηση: «Καθ’ οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το περιδικό κατονομάζει ως υπεύθυνο του νέου “ναυαγίου” του Eurogroup, τον κ. Σόιμπλε που “παρουσιάζει το πολιτικό χάος σαν στρατηγική και είναι αποφασισμένος να μην υπάρξει συνολική λύση και για το ελληνικό πρόβλημα και για την ευρω-κρίση, κάτι που ενοχλεί σφόδρα τους εταίρους της Γερμανίας».Το Spiegel τονίζει μάλιστα ότι Μέρκελ και Σόιμπλε λένε ψέματα στο γερμανικό λαό, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2013.

Τέλος το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι στην περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, ουσιαστικά θα πρόκειται για ομολογία της αποτυχίας της Γερμανίας, η οποία θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ καυχιέται για την επιτυχία της και συγχαίρει τον Σόιμπλε! – Η οργή της αντιπολίτευσης

Χάσμα! Αξιωματούχος: “Ευρώπη και ΔΝΤ δεν βρίσκονται αληθινά κοντά σε συμφωνία!”

Αυτή είναι η έκθεση του Eurogroup που δίχασε Ευρωπαίους και ΔΝΤ – Σόϊμπλε: Φοβάμαι ότι θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Πρώτο θέμα διεθνώς το ναυάγιο στο Eurogroup

Μέρκελ:”Κοκτέϊλ λύσεων για Ελλάδα”

 Οι κρίσιμες εξελίξεις αναβάλουν το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ – Μήνυμα προς δανειστές: Είστε ασυγχώρητοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε