Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Δέσμευση Σαρκοζί σε Ομπάμα: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα»

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Αμερικανό ομόλογό του και έσπευσε να τον καθησυχάσει για τις προθέσεις των Ευρωπαίων…

Η κρίση στην ευρωζώνη «καίει» και τις ΗΠΑ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να φοβάται πως δεν αποκλείεται άμεσα να πληγεί και η αμερικανική οικονομία. Έτσι εξηγούνται οι συνεχείς παρεμβάσεις του προς την Ευρώπη, να βρει λύση στην κρίση χρέους.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν –κυρίως- τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος φρόντισε να καθησυχάσει τον Ομπάμα, διαβεβαιώνοντάς τον πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης προτίθενται να επιλύσουν τις κρίσεις χρεών και να στηρίξουν την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ο Γάλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σχετικά με την ιδέα να συμπεριληφθεί το νόμισμα της Κίνας, το γιούαν, στα Ειδικά Δικαιώματα Εκταμίευσης (special drawing rights, SDRs) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ένταξη του γιούαν στο «καλάθι» αυτό των νομισμάτων από το ΔΝΤ θα το καθιστούσε ένα από τα νομίσματα αναφοράς στις διεθνείς συναλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόμσεν: Η κυβέρνηση για 6 μήνες ήταν νεκρή

Fitch: “Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά δεν θα φύγει από το ευρώ

“Η ΕΕ πρέπει να λύσει την κρίση χρέους της Ελλάδας”

Β.Κλάους: “Σχετικά απλή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ”!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε