Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δεύτερη μέρα εκλογές στην Ιταλία

Δεύτερη μέρα εκλογές στην Ιταλία

Στις 10 το βράδυ, ώρα Ιταλίας, έκλεισαν οι κάλπες. Τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν πάλισ στις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το 46,2% των Ιταλών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα μέχρι τις επτά το απόγευμα, βάσει των στοιχείων που έφτασαν πριν λίγο από το 70% των ιταλικών δήμων.

Επιβεβαιώνεται η ελαφρά πτώση που είχε διαπιστωθεί και στις δώδεκα το μεσημέρι. Στις επτά το βράδυ, στις βουλευτικές εκλογές του 2008, είχε ψηφίσει το 48,6% των εχόντων δικαίωμα.

Σε ότι αφορά, όμως, τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, του Μιλάνου και του Μολίζε- στην κεντρική Ιταλία – παρατηρείται , αντιθέτως, μεγάλη άνοδος , της τάξης δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, αναφέρουν ότι για πρώτη φορά, στον κοινωνικό ιστό Facebook, αναρτήθηκε σημαντικός αριθμός φωτογραφιών, που τραβήχτηκαν με τα κινητά μέσα στα εκλογικά τμήματα, την ώρα που διάφοροι ψηφοφόροι έβαζαν τον σταυρό στο κόμμα προτίμησής τους.

Το φαινόμενο, απ΄ ότι προκύπτει έως τώρα, αφορά κυρίως εκλογείς του κινήματος Πέντε Αστέρων, του ηθοποιού Μπέππε Γκρίλλο.

Ο ιταλικός νόμος τιμωρεί την φωτογράφηση των εκλογικών ψηφοδελτίων με φυλάκιση μέχρι και τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο που φτάνει τα χίλια ευρώ.

Τα εκλογικά τμήματα παρέμειναν ανοικτά μέχρι τις δέκα το βράδυ, και  ανοίγουν πάλι στις επτά το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι της Δευτερας, ώρα Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειωμένη η συμμετοχή στις ιταλικές εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε