Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαδήλωσαν κατά της ακυβερνησίας και μοίρασαν τηγανητές πατάτες

Χιλιάδες Βέλγοι φοιτητές εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα για χρονικό διάστημα-ρεκόρ, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις σε πλατείες επτά πανεπιστημιακών πόλεων και μοιράζοντας τηγανιτές πατάτες.

Στις Βρυξέλλες, περίπου χίλιοι νέοι Φλαμανδοί και γαλλόφωνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Φλαζί, σε αριστοκρατική περιοχή της πρωτεύουσας, ζητώντας ενότητα ανάμεσα στους Βέλγους.

Ένα μεγάλο πανό που έγραφε στα γαλλικά και στα ολλανδικά “Πλατεία Πατάτας – Frietplein” κρεμάστηκε στην πρόσοψη ενός κτιρίου, καθώς οι τηγανιτές πατάτες που είναι το εθνικό φαγητό του Βελγίου χρησιμοποιούνται ως σύνθημα ενότητας.

“Για εμάς τους νέους είναι η ευκαιρία να κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή” δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

“Καταστρέφουμε το μέλλον μας, με την καταστροφή του Βελγίου” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι φοιτητές ζητούν την διατήρηση της εθνικής κοινωνικής ασφάλειας, που θα εγγυάται την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Βέλγων.

Η μπύρα, ένα άλλο σύμβολο της χώρας, ρέει άφθονη στις συγκεντρώσεις των διαδηλωτών, ενώ ακούγεται ηλεκτρονική μουσική από τεράστια μεγάφωνα.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σε δύο πόλεις της Βαλονίας, στην Ναμούρ και στην Λιέγη, καθώς και σε άλλες τρεις φλαμανδικές στην Αμβέρσα, στην Γάνδη και στην Λουβέν.

Αύριο Τετάρτη το Βέλγιο φθάνει τις 290 ημέρες χωρίς κυβέρνηση–ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατέχει το Ιράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε