Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διαδήλωσαν κατά του νόμου της μετανάστευσης

Διαδήλωσαν κατά του νόμου της μετανάστευσης
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.05.2010 | 23:42
Πρώτη δημοσίευση: 01.05.2010 | 23:33

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις ΗΠΑ κατά του νόμου για τη μετανάστευση που υιοθετήθηκε από την Πολιτεία της Αριζόνας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 70 πόλεις, ενώ οι οργανώσεις των ισπανόφωνων κινητοποιούν τον πληθυσμό προκειμένου να αντιταχθεί στον αμφιλεγόμενο νόμο και να ζητήσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση σε εθνικό επίπεδο.

Ο νόμος της Αριζόνας ποινικοποιεί το μετανάστη που δεν φέρει χαρτιά και ζητεί από την αστυνομία να καθορίσει αν οι πολίτες βρίσκονται στη χώρα με νόμιμο τρόπο. 

Η κυβερνήτρια της Πολιτείας Τζαν Μπριούερ επικύρωσε, με την υπογραφή της τον επίμαχο νόμο ο οποίος αποσκοπεί στην "πάταξη της λαθρομετανάστευσης" και αναμένεται ότι θα οδηγήσει την πολιτειακή κυβέρνηση σε σύγκρουση με την ομοσπονδιακή του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία αντιτίθεται στο μέτρο. 

Η Μπριούερ είπε ότι η θέσπιση του νόμου ήταν αναγκαία για να καταστήσει αδιαπέραστα τα σύνορα της Πολιτείας με το Μεξικό, κύριο σημείο εισόδου των λαθρομεταναστών.

Ο νόμος είναι από τους σκληρότερους στις ΗΠΑ. Απαιτεί από τους νόμιμους μετανάστες να έχουν μαζί τους συνεχώς έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους και ότι διαθέτουν άδεια παραμονής και εργασίας, και υποχρεώνει αστυνομικούς να ελέγχουν την ταυτότητα υπόπτων ως λαθρομεταναστών ακόμα και εάν δεν είναι ύποπτοι για τη διάπραξη κάποιου αδικήματος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο