Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διαδήλωση κατά των δικαστικών ετοιμάζει ο Μπερλουσκόνι

Διαδήλωση κατά των δικαστικών ετοιμάζει ο Μπερλουσκόνι

Την απόφασή του να οργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του «πολιτικοποιημένου δικαστικού σώματος» έκανε γνωστή στο δικαστήριο του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ένα μέρος των δικαστικών χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη για να πολεμήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να τεθούν εκτός παιχνιδιού με το δημοκρατικό σύστημα των εκλογών», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

«Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις μας ωθούν στο να κατέβουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε στις 23 Μαρτίου. Την συγκεκριμένη στάση την δικαιοσύνης, την θεωρώ μια παθολογία, έναν καρκίνο της Δημοκρατίας μας», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Σε ό,τι αφορά την δίκη για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου του Mediaset, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε σε κατάθεσή του ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την όλη αυτή υπόθεση, αφού, όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν ασχολιόταν με τις τηλεοράσεις του».

Με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ενώ την περίοδο αυτή εκδικάζεται η έφεση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πιθανό, ότι η «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» της κεντροδεξιάς θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Ρώμης Σαν Τζοβάννι, όπου ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία πριν από μια εβδομάδα ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.
 
Διαβάστε

Ιταλία: οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για κινδύνους εξαιτίας της κρίσης!

Ο Μπερλουσκόνι δωροδόκησε γερουσιαστή με 3 εκατ. ευρώ!

Γιατί οι ιταλικές εκλογές δεν σηματοδοτούν μια ευρω-εξέγερση;

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε