Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαδηλωτές πέταξαν αίμα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το UDD διαδηλώνει από την Κυριακή στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ με αίτημα την παραίτηση του Αμπιζίτ και την προκήρυξη νέων εκλογών.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με το αίμα τους έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ταϊλάνδης σήμερα ,μία “θυσία για την δημοκρατία”,μετά από την απόρριψη του αιτήματος για διενέργεια εκλογών.

Οι υποστηρικτές του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάρτα συγκεντρώθηκαν στο αυστηρά φρουρούμενο κυβερνητικό μέγαρο και πέταξαν μπουκάλια που περιείχαν 300 λίτρα από το αίμα τους μπροστά από τις έξι πόρτες του κυβερνητικού μεγάρου.

“Οταν ο πρωθυπουργός Αμπιζίτ Βετζατζίβα προσέλθει στην εργασία του θα πρέπει να περάσει πάνω από το αίμα του λαού.Το αίμα των διαδηλωτών είναι ζεστό ενώ το αίμα του Αμπιζίτ κρύο”,δήλωσε το ηγετικό στέλεχος του Ηνωμένου Μετώπου για Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας(UDD),ο Ναταβούτ Σάϊκουερ.

Οι διαδηλωτές που φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια έκαναν στη συνέχεια πορεία προς το γραφεία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος,του οποίου ηγείται ο Αμπιζίτ για να πετάξουν και άλλα μπουκάλια με αίμα και να φωνάξουν συνθήματα.Μεταξύ οπαδών των δύο κομμάτων σημειώθηκε φραστική αντιπαράθεση,αλλά δεν προκλήθηκε σύγκρουση.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να υποκύψει στις εκκλήσεις για διενέργεια εκλογών που οι σύμμαχοι του Τακσίν πιστεύουν ότι θα είχαν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν.Χθες Δευτέρα ο Αμπιζίτ,45 ετών,απέρριψε το τελεσίγραφο του UDD(αντιπολίτευση)να παραιτηθεί.Μέχρι σήμερα στις διαδηλώσεις του UDD δεν έχουν σημειωθεί βίαια επεισόδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε