Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαφήμιση αποκαλεί τον Σαρκοζί “γαλλάκι” λόγω ύψους

Διαφήμιση αποκαλεί τον Σαρκοζί “γαλλάκι” λόγω ύψους

Κάντε το όπως η “Μαντάμ Μπρούνι” επιλέγοντας…”ένα Γαλλάκι” είναι η λεζάντα διαφημιστικής καμπάνιας.

Το λογοπαίγνιο αυτό στοχεύει στο γεγονός ότι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι κοντύτερος από τη σύζυγό του, το πρώην μοντέλο Κάρλα Μπρούνι.

«Πρόκειται για μία τυπική διαφήμιση της Sixt, και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με χιούμορ» και όχι κυριολεκτικά, τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσδιορίζοντας πως στόχος του μηνύματος είναι κατά κύριο λόγο οι υποψήφιοι οδηγοί σε «επαγγελματικά ταξίδια».

Η εταιρεία «είναι γνωστή για τις διαφημιστικές εκστρατείες που περιέχουν ένα κλείσιμο του ματιού (υπαινικτικά λογοπαίγνια) και μία δόση προκλητικότητας», υπενθύμισε ο ίδιος. Στο παρελθόν η εταιρεία είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει και εικόνες πολιτικών, όπως για παράδειγμα όταν είχε δημοσιεύσει την εικόνα της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με κόμμωση Πανκ.

Έχοντας ξεκινήσει στις 19 Απριλίου στη Γερμανία και στην ιστοσελίδα της Sixt, η διαφήμιση έκανε ευθεία αναφορά στο γαλλικό προεδρικό ζεύγος και κυκλοφόρησε μόλις για δύο ημέρες στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η όλη εκστρατεία έχει τερματισθεί από τις 20 Απριλίου, τόνισε ο εκπρόσωπος. Μολαταύτα, η διαφήμιση εξακολουθεί να αναρτάται ακόμη και αυτήν την εβδομάδα σε ιστοσελίδες και σε ιστοτόπους στο Διαδίκτυο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε