Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διακοπές σε υπερπολυτελή θέρετρα θα κάνουν οικονομικοί αστυνομικοί για να βρουν…φοροφυγάδες!

Διακοπές σε υπερπολυτελή θέρετρα θα κάνουν οικονομικοί αστυνομικοί για να βρουν…φοροφυγάδες!

Κράτηση σε πολυτελή ξενοδοχεία έχουν κάνει άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας σε αναζήτηση των φοροφυγάδων.

Άνδρες και γυναίκες που φορούν τη στολή της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza, θα κάνουν διακοπές, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε υπερπολυτελή θέρετρα, σε αναζήτηση φοροφυγάδων, σύμφωνα με την εφημερίδα “Κορριέρε Ντέλλα Σέρα” που επικαλείται αξιόπιστες πηγές.

«Γι΄ αυτούς τους δύο μήνες μεγάλης τουριστικής κίνησης, περίπου πεντακόσια μέλη της οικονομικής αστυνομίας και ιθύνοντες της υπηρεσίας φοροεισπράξεων, έχουν κάνει κράτηση σε πολυτελή ξενοδοχεία της Σαρδηνίας. Ο μέσος όρος διαμονής τους, θα είναι δυο ημέρες» αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι στη λεγόμενη Σμαραγδένια Ακτή (Costa Smeralda) της Σαρδηνίας συνηθίζει να παραθερίζει μεγάλο μέρος των Ιταλών μεγαλοεπιχειρηματιών, γνωστοί ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως και προβεβλημένα ονόματα του θεάματος και του αθλητικού χώρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι άνδρες και οι γυναίκες της Guardia di Finanza, προσποιούμενοι πιθανώς τους απλούς πελάτες, θα προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά πελατών και ξενοδόχων: από τη μία, δηλαδή, αν εκδίδονται οι οφειλόμενες αποδείξεις, και από την άλλη αν οι τουρίστες που ξοδεύουν σοβαρά ποσά για τη διαμονή τους, μπορούν να δικαιολογήσουν τις ακριβές αυτές διακοπές, βάσει της φορολογικής τους δήλωσης.

Τους περασμένους μήνες, η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, εφόδους στο γνωστό ορεινό θέρετρο Cortina D’ Ampezzo και σε σειρά νυχτερινών κέντρων του Μιλάνου.

Το 2011, η μέθοδος αυτή κατάφερε να ενισχύσει τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου με 117 εκατ. ευρώ, ενώ οδήγησε στον εντοπισμό ενενήντα πέντε “ολικών φοροφυγάδων”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε