Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Διακόπηκε η παροχή του ισπανόφωνου CNN στην Κούβα

Η εταιρεία διέκοψε τη μετάδοση του ισπανόφωνου CNN στις 6 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση.

Η ισπανόφωνη εκπομπή του ενημερωτικού δικτύου CNN αποκλείσθηκε από το ‘μπουκέτο’ των καλωδιακών προγραμμάτων που προσφέρονται στην Κούβα, ιδίως στα ξενοδοχεία και στις ξένες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα υπεύθυνος της δημόσιας επιχείρησης T?l?c?ble, που μονοπωλεί την υπηρεσία αυτή.

«Σε συμφωνία με την πολιτική της επιχείρησης, αποφασίσθηκε να μην μεταδίδεται πλέον καλωδιακά το CNN. Το δίκτυο αυτό απομακρύνεται από την παροχή σε όλους τους συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης στη χώρα», τονίζει εμπορικός υπεύθυνος της εταιρείας, αρνούμενος παράλληλα να δώσει άλλες πληροφορίες για τα κίνητρα της απόφασης αυτής.

Η εταιρεία διέκοψε τη μετάδοση του ισπανόφωνου CNN στις 6 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση, ή εξήγηση, με πολλούς συνδρομητές να έχουν πιστεύσει πως οφείλεται σε τεχνική βλάβη. Πλέον το δίκτυο μπορεί να λαμβάνεται μόνον δορυφορικά, κάτι που κοστίζει περί τα 1.500 δολάρια (1.136 ευρώ), με πάροχο την ίδια εταιρεία.

Τους τελευταίους μήνες όλα τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης-άπαντα ελεγχόμενα από το κράτος-είχαν καταγγείλει επανειλημμένως την ισπανόφωνη εκπομπή του CNN ότι επιδίδεται σε μία ενορχηστρωμένη «εκστρατεία» κατά της Κούβας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε