Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

«Διάλεξε ποιο παιδί σου θα πεθάνει» – Το ανατριχιαστικό e-mail που έλαβε μητέρα βουλευτής

«Διάλεξε ποιο παιδί σου θα πεθάνει» – Το ανατριχιαστικό e-mail που έλαβε μητέρα βουλευτής

Τρομακτικές στιγμές έζησε μια βουλευτής, μητέρα τριών παιδιών, όταν έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από έναν 60χρονο άνδρα.

Η Λουίζ Μενστς είναι βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών στη Βρετανία. Χωρίς προφανή λόγο, άρχισε να δέχεται απειλητικά e-mail από τον 60χρονο Φρανκ Ζίμερμαν.

Σε ένα από τα απειλητικά και υβριστικά e-mail, ο Ζίμερμαν έλεγε στη Μενστς πως τα τηλέφωνά της είχαν παγιδευτεί και ότι φωτογραφίες της οικογένειάς της πρόκειται να ανέβουν στο ιντερνετ.

Αλλά δε σταμάτησε εκεί. «Έχεις να κάνεις μια επιλογή της Σόφι (σ.σ. Sophie’s choice, ταινία με τη Μέριλ Στριπ). Ποιο παιδί θα πεθάνει; Ποιο θα επιλέξεις;». Ο δράστης έκανε αναφορά στην ταινία με τη Στριπ, όπου η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός υποδυόταν μια μητέρα που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου πρέπει να επιλέξει ποιο από τα δυο παιδιά της θα σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σε ένα από τα e-mail, η βουλευτής καλούνταν να διαγράψει το λογαριασμό της στο twitter, όπου έχει 50.000 followers. Όταν η Μενστς βρέθηκε για δουλειά στη Νέα Υόρκη, έλαβε το σοκαριστικό μήνυμα για τα παιδιά της. «Ήμουν περισσότερο από 3.000 μίλια μακριά τους και δεν είχα καμία ιδέα πως να τα προστατέψω. Ένιωσα τρομοκρατημένη και αμέσως κάλεσα τη Βουλή των Κοινοτήτων», ανέφερε σε δήλωση της.

Η βουλευτής προσέφυγε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Δικαστήριο καταδίκασε τον Ζίμερμαν, ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί στη δίκη γιατί… πάσχει από αγοραφοβία. Αλλά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία ή να καταθέσει μέσω βιντεοσύνδεσης.

Υποστήριξε ότι είναι μέλος των Anonymous και ότι σχετίζεται και με την ομάδα χακερς Lulz Security.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε