Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Διαμαρτυρία στη Μόσχα για την επανεκλογή του Πουτιν

Περισσότερους από 20 διαδηλωτές συνέλαβε σήμερα η αστυνομία στη Μόσχα κοντά στο Κρεμλίνο, οι οποίοι συμμετείχαν σε δύο κινητοποιήσεις αμφισβήτησης της εγκυρότητας της επανεκλογής Πούτιν στην προεδρία, ζητώντας επίμονα “αδιάβλητες εκλογές”.

Η αστυνομία της Μόσχας εκτιμά για την ογκωδέστερη διαμαρτυρία, στην πλατεία Πούσκιν σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, ότι οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χωρίς την άδεια των αρχών, έφθασαν τελικά τους 300. Φώναζαν, ρυθμικά : “Θέλουμε μια Ρωσία χωρίς τον Πούτιν”.

Ομιλίες εκφώνησαν οι Μπόρις Νεμτσόφ και Σεργκέϊ Ουντάλτσοφ, που ζήτησε “ογκώδη διαμαρτυρία την προηγουμένη ημέρα, που θα αναλάβει προεδρικά καθήκοντα ο Πούτιν”.

“Εδώ σήμερα δεν συγκεντρώθηκαν πολλοί, όμως είμαστε εκατομμύρια εναντίον του Πούτιν”, δήλωσε κατόπιν στο Ρόιτερς ο 54χρονος επιχειρηματίας Βλαντίμιρ Ουράλοφ. “Φοβούνται πολλοί να διαδηλώσουν”, επισήμανε.

Πράγματι, οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν δεν έφεραν την κονκάρδα του κινήματος πολιτικής διαμαρτυρίας τους φοβούμενοι, όπως τονίζουν κάνοντας δηλώσεις στα διεθνή μμε, ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε να συλληφθούν και, κρατούμενοι, “να κακοποιηθούν”.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ορκιστεί πρόεδρος της Ρωσίας τρίτη φορά την 7η Μαΐου. Τα τελευταία 12 έτη, έχει κάνει 2 προεδρικές και μία πρωθυπουργική θητεία. Η 3η θητεία του στην προεδρία είναι εξαετής (οι 2 πρώτες ήταν τετραετείς). Θα λήξει εντός του 2018.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε