Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διαμάχη για τη δίκη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Διαμάχη για τη δίκη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου
Η Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2009 | 17:54
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2009 | 17:54

Οι οικογένειες των θυμάτων διαμαρτύρονται ότι οι ύποπτοι δεν θα δικαστούν αυστηρά στη δίκη που ξαναζωντανεύει το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα.

Στη Νέα Υόρκη θα μεταφερθούν για να δικαστούν πέντε άνδρες που κατηγορούνται για το σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, οι οποίοι μέχρι τώρα βρίσκονταν στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο. 


Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και θα δικαστούν από στρατοδικεία τουλάχιστον μερικοί από τους πέντε.

Η δίωξη κατά των πέντε ασκείται από αμερικανικές στρατιωτικές επιτροπές στο Γκουαντάναμο, φυλακή την οποία αναμένεται να κλείσει η αμερικανική κυβέρνηση όπως έχει δεσμευτεί ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ωστόσο, σήμερα εκπρόσωπος από το ίδρυμα των οικογενειών των θυμάτων  διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση να δικαστούν σε ποινικό δικαστήριο οι κατηγορούμενοι. "Το να επιτραπεί σε έναν τρομοκράτη και εγκληματία πολέμου να έχει την δυνατότητα να επωφεληθεί από την προστασία δικαιωμάτων που παρέχει το αμερικανικό Σύνταγμα είναι λάθος και δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν" ανέφερε ο Έντ Κοβάλσκι και είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λάθος.     

Λίγο αργότερα ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται ότι θα επιμείνει ώστε ο ύποπτος ως εγκέφαλος των επιθέσεων, Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ να δικαστεί με τον πιο αυστηρό τρόπο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο