Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διαψεύδει ο Κάμερον τις απειλές της Μέρκελ για ακύρωση της Συνόδου Κορυφής

Διαψεύδει ο Κάμερον τις απειλές της Μέρκελ για ακύρωση της Συνόδου Κορυφής

“Η Βρετανία δεν έχει καμία ενημέρωση για ακύρωση της επικείμενης Συνόδου” δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ν. Κάμερον.

Η Βρετανία δεν έχει καμία πληροφόρηση από τη Γερμανία σχετικά με το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η επικείμενη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Δεν έχουν, όχι, δεν έχουν πει τίποτε», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως το Λονδίνο δεν βλέπει το λόγο να αυξηθούν οι δαπάνες πάνω από το ρυθμό του πληθωρισμού.

«Ο πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει τη θέση του για τον προϋπολογισμό (της ΕΕ) την Παρασκευή στην συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει. Κατέστησε σαφές ότι προτίθεται να εγκρίνει μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό το Νοέμβριο, εάν είναι η σωστή συμφωνία για τους Βρετανούς φορολογούμενους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα και η κυβέρνηση της Γερμανίας διέψευσε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σχεδίαζε να απειλήσει τον Κάμερον πως θα ακυρώσει τη σύνοδο εάν το Λονδίνο δεν μεταβάλει τη στάση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Η Μέρκελ απειλεί (και) τον Κάμερον!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε