Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του μακελάρη της Τουλούζ – Παιχνίδια των ΜΜΕ ή των πολιτικών;

– Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών αρνείται ότι συνελήφθη ο δράστης, επιμένουν οι δημοσιογράφοι!
– Ο 24χρονος είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης
– Βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του αδερφού του
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο 24χρονος Γάλλος με αλγερινή καταγωγή Μοχάμεντ Μεράχ δεν συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από 12ωρο θρίλερ, είπε τελικά ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο δράστης συνελήφθη, οι γαλλικές αρχές ούτε επιβεβαίωναν ούτε και διέψευδαν. Ήθελαν να έχει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί την… τιμή να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις. Η Γαλλία άλλωστε βρίσκεται και σε προεκλογική περίοδο…

Και περιμένουμε…

Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ξεκίνησε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα. Από νωρίς το πρωί είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης. Ήταν οπλισμένος αλλά είχε δηλώσει στην αστυνομία (που στο μεταξύ είχε θέσει υπό κράτηση τη μητέρα, τον αδερφό του και τη σύντροφο του) ότι θα παραδοθεί το απόγευμα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία -αναφέρει το BBC- βρήκε εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του αδερφού του Μεράχ.

«Υπάκουος, πολιτισμένος, καθόλου φανατικός»

Ο δικηγόρος που υπερασπίζεται εδώ και χρόνια τον Μοχάμεντ Μέραχ δε φανταζόταν ποτέ ότι αυτός ο “ευγενικός και πολιτισμένος” νέος θα μπορούσε να διαπράξει τέτοια εγκλήματα “απόλυτης σκληρότητας”.

Ο Κριστιάν Ετελέν εξήγησε στο κανάλι BFMTV ότι αναλαμβάνει υποθέσεις του 23χρονου Μέραχ “από το 2004 ή 5”, δηλαδή όταν ακόμη ήταν παιδί. Την τελευταία φορά τον υπερασπίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου για “μια παλιά υπόθεση”, όταν είχε συλληφθεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Τότε ο Μέραχ καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μήνα και επρόκειτο να εμφανιστεί στις αρχές Απριλίου σε άλλο δικαστή που θα αποφάσιζε για την τροποποίηση της ποινής του.

Παρά τα μικροαδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί, κυρίως κλοπές, ο δικηγόρος τόνισε ότι ο ίδιος είχε γνωρίσει “ένα άτομο υπάκουο στη συμπεριφορά του, πολιτισμένο και όχι τόσο άκαμπτο που να οδηγεί κάποιον να σκεφθεί ότι είναι φανατικός”.

Ο 23χρονος δεν είχε κάνει καμία δήλωση περί ισλάμ ενώπιον του δικηγόρου του. “Όμως έμαθα πριν από δύο χρόνια ότι αιφνιδίως έγινε ριζοσπαστικός και έφυγε για το Αφγανιστάν”, πρόσθεσε.

“Του είχα πει ότι, λόγω των μετακινήσεων αυτών, θα τον παρακολουθούσε στενά η αστυνομία και ότι ήταν προς το συμφέρον του να μην κάνει παραβάσεις”, συνέχισε ο Ετελέν.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΕΔΩ

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του εκτελεστή της Τουλούζ – Άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις μετά από διακοπή ωρών

Θρήνος και οργή: 2.000 κόσμος στην κηδεία των θυμάτων της Τουλούζ

Έπιασαν τον δολοφόνο της Τουλούζ; – Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

Ο δράστης στην Τουλούζη μπορεί να χτυπήσει ξανά

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζ;

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζ! – 4 οι νεκροί

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε