Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Διαψεύδουν ΗΠΑ και Ιράν τα περι σύλληψης στρατιωτών

Την πληροφορία οτι 7 Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στο Ιράν, μετέδωσε ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Διαψεύδουν ΗΠΑ και Ιράν.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κανείς Αμερικανός στρατιώτης δεν έχει συλληφθεί στο Ιράν, διαψεύδοντας κατηγορηματικά, όπως έκαναν νωρίτερα και πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι, την πληροφορία που μεταδόθηκε από το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο Fars, επικαλούμενο ιστοσελίδα και έκανε λόγο για σύλληψη επτά στρατιωτών στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ολα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα Javanonline.ir, που φέρεται ως προσκείμενη στους Φρουρούς της Επανάστασης, στα καθήκοντα των οποίων είναι και η φύλαξη των συνόρων, είχε μεταδώσει πως επτά Αμερικανοί, συνοδευόμενοι από δύο Ιρανούς, προσπάθησαν να μπουν στο Ιράν “από το Κουχάκ, κοντά στο Σαραβάντ”. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που δεν διευκρινίζει πότε έγινε το επεισόδιο, ούτε εάν οι Αμερικανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, οι δύο Ιρανοί κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη. Τις πληροφορίες της ιστοσελίδας είχε αναμεταδώσει το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.

Ιρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν, Αλι Μοχάμαντ Αζάντ, διέψευσαν επίσης την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έσπευσε να αναρτήσει την επίσημη διάψευση και να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της.

   
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε