Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Διάσημος χορευτής του Μπολσόι ανακρίθηκε για επίθεση σε καλλιτεχνικό διευθυντή

Διάσημος χορευτής του Μπολσόι ανακρίθηκε για επίθεση σε καλλιτεχνικό διευθυντή

Ο διακεκριμένος χορευτής του Μπολσόι, Νικαλάι Τσισκαριτζέ, ανακρίθηκε σήμερα από την ρωσική αστυνομία, καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της επίθεσης στον καλλιτεχνικο διευθυντή του θεάτρου Σεργκέι Φιλίν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής δέχθηκε επίθεση με οξύ από άγνωστο, έξω από το σπίτι του στη Μόσχα. “Η ανάκριση του Τσισκαριτζέ έγινε στις 23 Ιανουαρίου. Εκτός από το συγκεκριμένο χορευτή, αστυνομικοί έχουν ανακρίνει συνεργάτες του θεάτρου, συγγενείς και γνωστούς του Σεργκέι Φιλίν”, ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρια Νοβόστι.

Ο διευθυντής του Μπαλσόι Ανατόλι Ικσάνοφ είχε από την αρχή της υπόθεσης δηλώσει ότι “έχει συγκεκριμένες υποψίες για συγκεκριμένα άτομα”.

“Ελπίζω ο Νικαλάι Τσισκαριτζέ να μην έχει πέσει τόσο χαμηλά, όμως αυτός ευθύνεται για την κακή ατμόσφαιρα στο θέατρο”, τόνισε ο Ισκάνοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ισβέστια.

“Είναι κοινό μυστικό ότι ο Τσισκαριτζέ κατηγορεί συνεχώς το διευθυντή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, όποιοι κι αν είναι στις θέσεις αυτές. Όμως το θέατρο δεν έχει κατηγορήσει ούτε τον Τσισκαριτζέ ούτε κανέναν άλλο”, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του θεάτρου Καταρίνα Νοβικόβα.
Ο 39χρονος χορευτής, με αναγνωρισμένη καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά αμφιλεγόμενη φήμη, έχει καταγγείλει από την πλευρά του μια “εκστρατεία δίωξης” σε βάρος του από τη διεύθυνση του θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε