Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τα ελαττωματικά εμφυτεύματα σιλικόνης

Μετά το θάνατο 53χρονης, έχουν καταγραφεί οχτώ περιπτώσεις καρκίνου σε γυναίκες που χρησιμοποίησαν τα εν λόγω εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας Pip.
Όπως ανακοινώθηκε, οι πέντε εκ των οχτώ αφορούν καρκίνο του στήθους.
 
Η αρμόδια υπηρεσία Afssaps αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχέση μεταξύ της εμφάνισης καρκίνου και των ελαττωματικών εμφυτευμάτων σιλικόνης της εταιρείας Pip.
 
Το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε αφορά μια 35χρονη η οποία εμφάνισε καρκίνο, δυο χρόνια μετά την αισθητική επέμβαση στο στήθος.
 
Η απάτη της εταιρείας Pip που κατασκεύαζε τα εμφυτεύματα με μη εγκεκριμένο τύπο σιλικόνης ο οποίος προορίζεται κανονικά για βιομηχανικούς σκοπούς, αποκαλύφθηκε πέρυσι και τα εμφυτεύματα αποσύρθηκαν από την αγορά.
 
Το σκάνδαλο έλαβε νέες διαστάσεις τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τον θάνατο 53χρονης η οποία έχασε την ζωή της έπειτα από επιπλοκές λεμφώματος στο στήθος. Η άτυχη γυναίκα είχε εγχειριστεί το 2005 και εκ νέου το 2006, καθώς το πρώτο εμφύτευμα είχε τρυπήσει. Ο θάνατός της έγινε αφορμή να ξεκινήσει δικαστική έρευνα στην Μασαλία για την υπόθεση Pip.
 
Τα άσχημα νέα έχουν αναστατώσει 30000 γυναίκες στην Γαλλία που χρησιμοποιούν τα εν λόγω εμφυτεύματα, ενώ μέχρι στιγμής 2000 καταγγελίες έχουν κατατεθεί στην εισαγγελία της Μασσαλίας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε