Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν – Διαταγή ζωής και θανάτου: Κουρευτείτε όπως εγώ!

Κιμ Γιονγκ Ουν – Διαταγή ζωής και θανάτου: Κουρευτείτε όπως εγώ!

Η νέα αποστολή “εκκαθάρισης” στη Βόρεια Κορέα έχει στόχο τους… μακρυμάλληδες. Αν κάποιος σκεφτεί να το ρισκάρει, αρκεί να θυμηθεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε υπουργό με… αντιαεροπορικά πυρά! Όποιος λοιπόν Βορειοκρεάτης θέλει να ζήσει, θα πρέπει και να υιοθετήσει το κούρεμά του.

Οι αρχές σύμφωνα με διαταγή εκ των άνωθεν, σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo, απαιτούν από τους άντρες να διατηρούν τα μαλλιά τους σε μήκος το πολύ 2 εκατοστών. Καλούνται εξίσου “δημοκρατικά” να τιμήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αντιγράφοντας το κούρεμά του.

Από τη διαταγή για… τρίχες δεν γλιτώνουν ούτε οι γυναίκες που καλούνται να αντιγράψουν το hair style της συζύγου του δικτάτορα Ri Sol-ju. Από τον κανόνα εξαιρούντια μόνο οι performers.

Οι αρχές φυσικά είναι τόσο πρόθυμες να επιβάλουν το μέτρο που οι υπεύθυνοι θα κυκλοφορούν με ψαλίδι για να κόβουν τα μαλλιά των παραβατών. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υιοθέτησε το δικό του hair style από τον παππού του Kim II-sung που εξακολουθεί να λατρεύεται ως ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας.

 

Πηγή: Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε