Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Διαβάστε στο Onalert.gr: Ποντικοί που καθαρίζουν ναρκοπέδια!

Ποντικαράς ναρκαλιευτής… Οχι δεν είναι κάποιο λογοπαίγνιο αλλά μια πραγματικότητα.

Ανώτερα στελέχη του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα είδος ποντικού για να εντοπίζει τα ναρκοπέδια. Ξεχάστε τις συσκευές ανίχνευσης και εντοπισμού. Το μέλλον είναι τα ποντίκια…
Η φύση λοιπόν, ενάντια στη τεχνολογία και σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι κερδίζει στα σημεία.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Υποστράτηγος του στρατού των ΗΠΑ John Ringquist εντόπισε πως ο γιγάντιος Αφρικάνικος ποντικός, έχει κάποιες απίστευτες ικανότητες και με την κατάλληλη εκπαίδευση θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν… ναρκαλιευτής. Ήδη στην Τασμανία τους χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν ναρκοπέδια.
Ο Ringquist, είναι εκπαιδευτής ζώων που χρησιμοποιεί ο στρατός (άλογα, σκύλους, καμήλες) στο west point και έχει εξειδίκευση στα ζώα που ζουν στην Υποσαχάρια περιοχή της Αφρικής:

“Μου έκανε εντύπωση πόσο φιλικό είναι αυτό το είδος ποντικού, προς τα άλλα ζώα αλλά και προς τον άνθρωπο. Είναι σχεδόν στοργικός. Με πολύ υψηλό iq και εκπληκτική όσφρηση και ακοή. Πήγα στην Ταζμανία που τους χρησιμοποιούν και εξεπλάγην. Μπορούν να καθαρίσουν ένα ναρκοπέδιο πολύ εύκολα”
Στα θετικά των αρουραίων σε σχέση με τους σκύλους – ναρκαλιευτές είναι το μικρό τους βάρος. Ζυγίζουν μόνο 6 κιλά και όταν περνάνε πάνω από μια νάρκη η κάποιο άλλο εκρηκτικό δύσκολα το ενεργοποιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε