Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Διαβάστε στο onalert: Σχέδια επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας

Τηλεγραφήματα που αποκαλύπτονται από το Wikileaks αποδεικνύουν ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να έχει στα συρτάρια της επιτελικά σχέδια που προβλέπουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, τις οποίες δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian, το σχέδιο επίθεσης προβλέπει τη χρησιμοποίηση εννέα μεραρχιών από τις ΗΠΑ,τη Βρετανία,τη Γερμανία και τη Πολωνία. Προβλέπονται ακόμη και τα λιμάνια που θα χρησιμοποιηθούν από ναυτικες δυνάμεις σε Γερμανία και Πολωνία.

Πόσο παλιά είναι αυτά τα σχέδια θα πείτε; Καθόλου παλιά. Το τελευταίο τηλεγράφημα που φέρει μάλιστα την υπογραφή της αμερικανίδας ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, έχει ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2010. Σ’ αυτό η Χ.Κλίντον κάνει αυστηρές συστάσεις στους διπλωμάτες για να παραμείνουν αυτά τα σχέδια απολύτως μυστικά.Η κ.Κλίντον λέει ότι η όποια συζήτηση γι’ αυτά «μειώνει τη στρατιωτική τους αξία» και καλεί τους διπλωμάτες ακόμη και σε περίπτωση διαρροών να πούν ψεμματα προτείνοντας μάλιστα απαντήσεις όπως «τα σχεδια του ΝΑΤΟ δεν στοχεύουν ένα κράτος» κι άλλα τέτοια.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε