Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διαχωρισμός σιαμαίων - Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Διαχωρισμός σιαμαίων - Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.09.2011 | 17:30
Πρώτη δημοσίευση: 18.09.2011 | 17:24

Δύο σιαμαίες αδελφούλες από το Σουδάν, που ήταν ενωμένες στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν με επιτυχία, αφού υποβλήθηκαν σε τέσσερις διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Ριτάλ και η Ριτάγκ Γκαμπούρα, που γεννήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 στο Χαρτούμ, υποβλήθηκαν στις 15 Αυγούστου σε μια λεπτή και σπάνια επέμβαση διαχωρισμού από την ομάδα του χειρουργού Ντέιβιντ Ντάναγουεϊ στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γκρέιτ Όσμοντ Στριτ.

Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις επεμβάσεις, τον Μάιο και τον Ιούλιο, για να προετοιμαστεί η τελική φάση του διαχωρισμού, όπως εξήγησε η οργάνωση "Ενώπιον των Παιδιών" που προσφέρει βοήθεια σε παιδιά τα οποία πάσχουν από δυσμορφίες και η οποία είχε αναλάβει όλη την επιχείρηση για να σωθούν τα παιδιά.

Τα κοριτσάκια πριν απο τις χειρουργικές επεμβάσεις (ΦΩΤΟ DAILY MAIL)
Τα κοριτσάκια πριν απο τις χειρουργικές επεμβάσεις (ΦΩΤΟ DAILY MAIL)

Τα κοριτσάκια έφτασαν στο Λονδίνο, μαζί με τους γονείς τους, τον Απρίλιο και τότε η Ριτάγκ έδειχνε πολύ αδύναμη.

"Είμαστε ευγνώμονες, βιαζόμασταν να γυρίσουμε στο σπίτι με τα δύο κοριτσάκια μας", δήλωσαν οι γονείς, ο Αμπντελματζίντ και η Ενάς Γκαμπούρα, που είναι και οι δύο γιατροί. "Είμασταν τυχεροί γιατί τα κορίτσια μας ήταν δυνατόν να εγχειριστούν, όμως υπάρχουν και άλλα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια", πρόσθεσαν.

"Τα δίδυμα είναι υπέροχα. Το να τα βλέπουμε να γελούν και να παίζουν στην αγκαλιά των γονιών τους είναι η μεγαλύτερη αποζημίωσή μας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλαμε", δήλωσε μία εκπρόσωπος της οργάνωσης, η Σάρα Ντράιβερ-Τζόουιτ.

Ο Ντάναγουεϊ υπογράμμισε ότι οι πιθανότητες επιβίωσης σιαμαίων σε τέτοια κατάσταση είναι "πολύ μικρές" και χαιρέτισε το θάρρος που επέδειξε η οικογένεια καθ' όλη την "αγωνιώδη περίοδο" που έζησε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο