Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Διεφθαρμένος ο Καρζάι αλλά…”

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι

Αυτό δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών και ο Σαρκοζί προσπάθησε να τον καλύψει. 

O γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε σήμερα ότι θα συνεργαστεί τόσο με τον νέο πρόεδρο του Αφγανιστάν όσο και με τον αντίπαλο του στις εκλογές.

“Πρέπει και οι δύο υποψήφιοι να τύχουν της βοήθειάς μας ώστε να συνεργαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το Αφγανιστάν έχει ανάγκη όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις” εξήγησε ο Σαρκοζί μετά τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ ότι ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι είναι διεφθαρμένος. 

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε εφημερίδα ότι “ο Καρζάι είναι διεφθαρμένος, σύμφωνοι, όμως, είναι ο άνθρωπός μας. Πρέπει να τον νομιμοποιήσουμε”. 

Επιπλέον ο Κούσνερ είπε ότι λυπάται που οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δεν συννενούνται μεταξύ τους, ενώ έτσι λειτουργούν και αρκετές χώρες της Ε.Ε. που έχουν τα στρατεύματα τους στην περιοχή. Έτσι το ΝΑΤΟ για τον Κούσνερ δεν λειτουργεί καθόλου στο Αφγανιστάν.

 

Για τον Χαμίντ Καρζάι που έγινε πρόεδρος του Αφγανιστάν μετά από τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου ανεξάρτητοι παρατηρητές του ΟΗΕ απέδειξαν ότι σε αυτές τις εκλογές είχε γίνει μεγάλη νοθεία υπέρ του.Ο πρόεδρος συμφώνησε σε δεύτερο γύρο εκλογών αποδεχόμενος μετά από πιέσεις των ΗΠΑ τα συμπεράσματα των παρατηρητών. 

Ο Αμπντουλάχ Αμντουλάχ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, που θα ήταν ο αντίπαλος του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, απέσυρε την περασμένη εβδομάδα την υποψηφιότητα του. Έτσι παραμένει πρόεδρος ο Καρζάι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε