Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διεκόπη για σήμερα η δική Κάρατζιτς

Διεκόπη τελικά σήμερα η δίκη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς…

Η δίκη θα συνεχιστεί άυριο. Νωρίτερα ο Κάρατζιτς είχε στείλει επιστολή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι δεν θα πήγαινε στη δίκη του.

«Με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω ότι δεν είναι έτοιμη η υπεράσπισή μου για τη δίκη που θα αρχίσει στις 26 Οκτωβρίου, συνεπώς δεν θα παρουσιαστώ ενώπιόν σας την ημερομηνία αυτή», γράφει ο Κάρατζιτς.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους δικαστές την αναβολή της δίκης του.

Ο 64χρονος Κάρατζιτς αντιμετωπίζει κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).

Ο Κάρατζιτς έχει αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του ενώπιον του δικαστηρίου, όπως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος πέθανε πριν ολοκληρωθεί η δίκη του στη Χάγη.

«Η δίκη είναι σημαντική για τα θύματα που τελικά θα δουν να αποδίδεται Δικαιοσύνη», τόνισε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου Βέλγος Σερζ Μπραμέρτζ.

Ο Κάρατζιτς από την πλευρά του δηλώνει ότι «ποτέ δεν σχεδίασε, παρακίνησε, διέταξε, ενθάρρυνε ή βοήθησε» στο να διαπραχθούν τα εγκλήματα για τα οποία τον κατηγορούν.

Από το κελί του στο κέντρο κράτησης του Σεβενίνγκεν προετοιμάζεται για τη δίκη του και μέσα σε 15 μήνες έχει καταθέσει περισσότερες από 250 προσφυγές, απαιτώντας να αναβληθεί η δίκη του και ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να του παραχωρηθούν απόρρητα έγγραφα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε