Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διεθνές κύκλωμα παιδεραστών – Συλλήψεις και έρευνες σε 28 χώρες!

Σοκάρουν στα στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας σύμφωνα με τα οποία οι παιδεραστές χρησιμοποιούσαν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για την ανταλλαγή πορνογραφικών φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ένα κύκλωμα παιδεραστών που εκτεινόταν σε τουλάχιστον 28 χώρες εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία. Συνελήφθησαν 10 άτομα σε Ιταλία, ΗΠΑ, Γαλλία και Πορτογαλία, ενώ έρευνα γίνεται για 112 άλλους που είναι ύποπτοι για παιδική πορνογραφία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλικό γραφείο δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος NIT.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ερευνας τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν για τις ανταλλαγές φωτογραφιών και βίντεο με εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί επιδρομές στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Νταντά” σε διάφορες χώρες για να διαλύσει την, σύμφωνα με το NIT, “εκτεταμμένη διεθνή κοινότητα παιδεραστών”.

Οι αστυνομικές αρχές πάγωσαν τα στοιχεία σε σέρβερ αμερικανικού δικτύου κοινωνικής δικτύωσης και διέλυσαν διάφορες κοινότητες στο Ίντερνετ που εξυπηρετούσαν στη στρατολόγηση νέων μελών και τη συγκέντρωση παράνομου υλικού.

Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψαν μια εγκληματική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ιταλία με περισσότερους από 700 οπαδούς ανά τον κόσμο, που αντήλλασσαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο, σύμφωνα με το NIT.

Διαβάστε

Πενήντα άτομα συνελήφθησαν για παιδεραστία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε