Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διεθνής ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ

Διεθνής ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2010 | 22:38
Πρώτη δημοσίευση: 28.04.2010 | 22:38

ΟΑΣΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην ΠΓΔΜ.

Αναφορές πολιτικών ηγετών και άλλων μεμονωμένων ατόμων στην ΠΓΔΜ, όπου γίνεται λόγος για διαμελισμό της χώρας, σύγκρουση, αποχώρηση από τη Συμφωνία Οχρίδας κ.α., «προκαλούν ανησυχία και είναι αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι θεσμοί και οι χώρες που εκπροσωπούν» αναφέρουν σε γραπτή τους δήλωση –με την οποία εκφράζουν τους φόβους τους- οι επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ στη χώρα.

Διαπιστώνουν επίσης διολίσθηση του πολιτικού διαλόγου στη χώρα και καλούν όλους τους πολιτικούς παράγοντες των Σκοπίων να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εμπέδωση της διεθνοτικής αρμονίας και να απέχουν από κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό.

Εξάλλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, επισήμανε ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. «Οφείλετε να βρείτε λύση για το πρόβλημα του ονόματος, διαφορετικά μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι για να φθάσετε σε λύση θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι αποδεκτό από εσάς και όχι σε αυτό, που θεωρείτε απορριπτέο».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook