Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό

Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό

Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες καταδικάζουν απερίφραστα την αιματηρή επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στην Αίγυπτο.

Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προς τον ομόλογο του της Αιγύπτου, Ahmet Aboul Gheit, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα οι δύο άνδρες. Το Υπουργείο Εξωτερικών, με δήλωση του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, καταδίκασε “απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση” και τόνισε οτι η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη “υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία”.

Έκκληση του Πάπα

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος ζήτησε από τους ηγέτες όλου του κόσμου να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση και στην θρησκευτική μισαλλοδοξία. Απέναντι στις “απειλητικές εντάσεις, απέναντι ειδικά στις διακρίσεις, στην κακομεταχείριση και την θρησκευτική μισαλλοδοξία που πλήττει σήμερα τους χριστιανούς, σας καλώ για μια ακόμα φορά να μην υποκύψετε, να μην αποθαρρυνθείτε και να μην παραιτηθείτε”, επισήμανε ο πάπας στη διάρκεια της λειτουργίας του νέου έτους στον Άγιο Πέτρο.

Σε αυξημένη απαγρύπνηση καλεί το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σε αυξημένη επαγρύπνηση και ζήτησε την “προώθηση των κοινών αξιών της ανεκτικότητας”. Ο υπουργός Εξωτερικών ‘Αλιστερ Μπερτ δήλωσε “βαθιά λυπημένος από την επίθεση εναντίον της εκκλησίας που στοίχισε τη ζωή τόσων ανθρώπων”. “Η επίθεση αυτή εναντίον μιας μειονότητας είναι, όπως ο πρόεδρος Μουμπάρακ και ο ιμάμης του Αλ ‘Αζχαρ είπαν, μια επίθεση εναντίον όλων”, αναφέρει ανακοίνωσή του.
“Ενώ μια νέα χρονιά αρχίζει, ο κόσμος πρέπει να τεθεί σε όλο και μεγαλύτερη επαγρύπνηση απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις, πρέπει να παραμείνει ενωμένος στην προώθηση των κοινών αξιών της ανεκτικότητας και να σταθεί ενάντια στην τρομοκρατική αντίληψη της βίας”, υπογράμμισε.

Καταδίκη απο ΗΠΑ- ΕΕ- Ισραήλ και Παλαιστινιακή αρχή

Ο Μπαράκ Ομπάμα “καταδικάζει απερίφραστα” τις “αποτρόπαιες” αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο και τη Νιγηρία παραμονή Πρωτοχρονιάς και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις δύο χώρες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον καταδίκασε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας.  “Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την επίθεση αυτή” είπε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε “ιδιαίτερα ταραγμένος” από την πολύνεκρη επίθεση, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Παράλληλα στη Ραμάλα, η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση.

Τον σεβασμό της στις θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε η Γαλλία. Τρομοκρατικό έγκλημα, με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών, χαρακτήρισε την επίθεση η Συρία. Την επίθεση καταδίκασαν το Ιράν, η Ιταλία, και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Μακελειό με 22 νεκρούς σε χριστιανική εκκλησία την Πρωτοχρονιά! – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε