Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δικαστήριο διακαίωσε Ιταλίδα δημοσιογράφο της RAI

Δικαστήριο διακαίωσε Ιταλίδα δημοσιογράφο της RAI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.01.2011 | 17:37
Πρώτη δημοσίευση: 01.01.2011 | 17:25

Μετά από δικαστική απόφαση η δημοσιογράφος Τιτσιάνα Φερράριο, πρόκειται να επιστρέψει στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ria Uno.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Φερράριο, πενήντα τριών ετών, είχε αντικατασταθεί από νεότερη συνάδελφο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, με πρωτοβουλία του διευθυντή ειδήσεων της"ναυαρχίδας" της Rai, Αουγκούστο Μιντζολίνι, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι "χρειάζεται ανανέωση στα πρόσωπα των δημοσιογράφων που ταυτίζονται με τα δελτία ειδήσεων".

Η Φερράριο, όμως, και το συνδικάτο των δημοσιογράφων "Usigrai", θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση οφειλόταν στην άρνηση της παρουσιάστριας, να υπογράψει γράμμα συμπαράστασης προς τον Μιντζολίνι και το σύνολο των επιλογών του. Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Rai Uno, έχει δεχθεί κριτικές για υιοθέτηση υπερβολικά φιλομπερλουσκονικής γραμμής και για προσπάθεια αποκλεισμού "αντιφρονούντων" δημοσιογράφων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει οτι “βλάφθηκε σοβαρά ο επαγγελματισμός της, εξαιτίας πολιτικού αποκλεισμού, λόγω της αντίθεσής της, στην γραμμή που υιοθέτησε ο διευθυντής ειδήσεων Αουγκούστο Μιντζολίνι".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο