Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δικαστήριο διακαίωσε Ιταλίδα δημοσιογράφο της RAI

Δικαστήριο διακαίωσε Ιταλίδα δημοσιογράφο της RAI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.01.2011 | 17:37
Πρώτη δημοσίευση: 01.01.2011 | 17:25

Μετά από δικαστική απόφαση η δημοσιογράφος Τιτσιάνα Φερράριο, πρόκειται να επιστρέψει στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ria Uno.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Φερράριο, πενήντα τριών ετών, είχε αντικατασταθεί από νεότερη συνάδελφο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, με πρωτοβουλία του διευθυντή ειδήσεων της"ναυαρχίδας" της Rai, Αουγκούστο Μιντζολίνι, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι "χρειάζεται ανανέωση στα πρόσωπα των δημοσιογράφων που ταυτίζονται με τα δελτία ειδήσεων".

Η Φερράριο, όμως, και το συνδικάτο των δημοσιογράφων "Usigrai", θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση οφειλόταν στην άρνηση της παρουσιάστριας, να υπογράψει γράμμα συμπαράστασης προς τον Μιντζολίνι και το σύνολο των επιλογών του. Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Rai Uno, έχει δεχθεί κριτικές για υιοθέτηση υπερβολικά φιλομπερλουσκονικής γραμμής και για προσπάθεια αποκλεισμού "αντιφρονούντων" δημοσιογράφων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει οτι “βλάφθηκε σοβαρά ο επαγγελματισμός της, εξαιτίας πολιτικού αποκλεισμού, λόγω της αντίθεσής της, στην γραμμή που υιοθέτησε ο διευθυντής ειδήσεων Αουγκούστο Μιντζολίνι".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο