Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δικάζεται ερήμην ο Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δίκη χωρίς την παρουσία Μπερλουσκόνι – Απορρίφθηκε το αίτημά του να αναβληθεί η ακροαματική δικαδικασία

Ο Μπερλουσκόνι είχε ζητήσει να μην παραστεί στην ακροαματική διαδικασία λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Όμως η πλευρά του Ιταλού πρωθυπουργού δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές ότι το υπουργικό συμβούλιο δε μπορούσε να καθυστερήσει. Άλλωστε, σύμφωνα με το δικαστήριο η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προγραμματίστηκε μετά τον προσδιορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης. 

Έτσι, το αίτημα Μπερλουσκόνι απορρίφθηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου και η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει χωρίς εκείνον. Είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο καβαλιέρε δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τις επίσημες δεσμεύσεις του ως λόγο για να μην εμφανισθεί στο δικαστήριο κατά την επανάληψη της δίκης και έτσι να την καθυστερήσει. 

Η δίκη αφορά την υπόθεση της απόκτησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Mediaset SpA, που ελέγχεται από την οικογένεια Μπερλουσκόνι. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η Mediaset πλήρωσε ποσό 470 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματα από δύο υπεράκτιες εταιρείες που ελέγχονται από τον Μπερλουσκόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε