Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δικάζουν και δημοσιογράφους για το σκάνδαλο Εργκενεκόν

ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο πολύ γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι θα δικαστούν με την κατηγορία ότι βοήθησαν την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε τα κατηγορητήρια για την υπόθεση, που αφορά συνολικά 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Σικ και Νεντίμ Σενέρ (ο οποίος έχει λάβει τιμητική διάκριση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Τύπου), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Υπό προσωρινή κράτηση από τον Μάρτιο, οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν το λεγόμενο δίκτυο Εργκενεκόν, το οποίο ήθελε να ρίξει το καθεστώς προκαλώντας πολιτικό χάος στην Τουρκία.

Αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 7,5 έως 15 χρόνια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Σονέρ Γιαλτσίν, σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος κόμματος, της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Δικαστήριο το Μάρτιο διέταξε την κατάσχεση των αντιγράφων των πρόχειρων σημειωματάριων ενός βιβλίου, για την διείσδυση ισλαμιστικών κύκλων στην αστυνομία, που ετοίμαζε ο Σικ.

Έκρινε, ότι αυτό το βιβλίο ήταν “ένα κείμενο που σαφώς έκανε την προπαγάνδα (…) μιας τρομοκρατικής οργάνωσης”, προφανώς αναφερόμενο στην Εργκενεκόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aπίστευτο! Το 15% των τούρκων στρατηγών έχει φυλακιστεί – Μεγάλο πρόβλημα στον τουρκικό στρατό

Τουρκία: Κι άλλος στρατηγός στη φυλακή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε