Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δηλητηρίασαν τον Τσάβες (;)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Έρευνα για το αν ο καρκίνος που οδήγησε στο θάνατο του Ούγκο Τσάβες ήταν προϊόν δηλητηρίασης θα ξεκινήσει επισήμως το Καράκας, ανακοίνωσε ο ασκών χρέη προέδρου στη Βενεζουέλα, Νίκολας Μαντούρο.

Ο άνθρωπος στον οποίο ο ίδιος ο Τσάβες έχρισε διάδοχό του, βαδίζει στα χνάρια του μέντορα του. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου φέρνει στο προσκήνιο παιχνίδια συνωμοσίας. Ήταν άλλωστε ο ίδιος ο Τσάβες που είχε αφήσει παλιότερα υπόνοιες για σχέδιο δηλητηρίασής του από ξένες δυνάμεις.

Αυτό άλλωστε να ερευνήσει και η κυβέρνηση της χώρας: το αν ο καρκίνος του Ούγκο Τσάβες, ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τους εχθρούς του στο εξωτερικό.

«Θα επιδιώξουμε την αλήθεια», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. «Διαισθανόμαστε ότι ο Τσάβες είχε δηλητηριαστεί από σκοτεινές δυνάμεις που τον ήθελαν εκτός πορείας». Επιστήμονες από άλλες χώρες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια κρατική επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τις κατηγορίες, είπε ο Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση βλέπει αυτές τις κατηγορίες ως μια τυπική θεωρία συνωμοσίας της «νοοτροπίας Τσάβες», η οποία έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει τους φόβους για «ιμπεριαλιστικές» απειλές στο σοσιαλιστικό σύστημα της Βενεζουέλας και να αποσπάσει τους ανθρώπους από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Μαδούρο προσπαθεί σθεναρά να κρατήσει την προσοχή των ψηφοφόρων επικεντρωμένη στον Τσάβες, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επωφεληθεί της θλίψης που έχει προκαλέσει ο θάνατος του τέως προέδρου στα εκατομμύρια των οπαδών του.

Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στο να σκιαγραφεί τον Μαδούρο –ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείων- ως αναρμόδιο για τη θέση του προέδρου και εκμεταλλευτή του θανάτου του Τσάβες.

Οι εκλογές στη Βενεζουέλα έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου και την προεδρία της χώρας θα διεκδικήσουν ο Νίκολας Μαντούρο και ο Ενρίκε Καπρίλες, που ηττήθηκε από τον Τσάβες στις προηγούμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Βενεζουέλας; Ποιός είναι ο Νικολάς Μαντούρο

Φιντέλ Κάστρο για Τσάβες: “Η Κούβα έχασε τον καλύτερο φίλο στην ιστορία της”

Τον Απρίλιο οι εκλογές στη Βενεζουέλα – Οι δύο υποψήφιοι

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ορκίστηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας

Ο Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Τσάβες

Ο σπαραγμός των γονιών του Ούγκο Τσάβες πάνω από το νεκρό παιδί τους

Μόνο οι οπαδοί του βλέπουν το νεκρό Τσάβες – Μαρτυρία Γάλλου δημοσιογράφου

Θα ταριχεύσουν τον Τσάβες και θα τον βάλουν σε… μουσείο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε