Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δήμαρχος Ν. Υόρκης: Εκκενώστε την πόλη, απειλούνται ζωές

Η Irene κατευθύνεται στη Νέα Υόρκη, όπου ο Μάικλ Μπλουμπεργκ χρησιμοποίησε ξανά δραματικούς τόνους, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν υποχρεωτικά τις εστίες τους για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Περίπου 370.000 κάτοικοι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν.

“Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντιο στο νόμο”, σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης από το Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν.

Έως και 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, μετέδωσε το BBC.

Οι αρχές της Βαλτιμόρης διένειμαν σάκους με άμμο στους κατοίκους της πόλης, η οποία έχει πολλές ζώνες στις οποίες μπορεί να προκληθούν πλημμύρες.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα έχουν κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βιρτζίνια, το Νιου Τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και η Μασαχουσέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτυπά τη Βόρεια Καρολίνα ο τυφώνας!

Ο τυφώνας Αϊρίν από το διάστημα – Πώς προετοιμάζονται οι Αμερικανοί – Τα πρώτα βίντεο από τη Β. Καρολίνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε