Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ανακοινώθηκε η δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο….

 Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες United Airlines και Continental Airlines ανακοίνωσαν σήμερα τη συγχώνευσή τους με την οποία δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο.

Η συγχώνευση αυτή βασίζεται σε μια ανταλλαγή μετοχών χωρίς την προσθήκη επιτίμου.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της United Airlines θα έχουν το 55% του κεφαλαίου της νέας εταιρίας και αυτοί της Continental το 45%.

Η συγχώνευση, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού, θα οριστικοποιηθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Διευθυντής της νέας αεροπορικής εταιρίας, η οποία θα ονομάζεται United, θα είναι ο νυν επικεφαλής της Continental Τζεφ Σμίσεκ. 

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν χθες τη συμφωνία για τη συγχώνευση κατ’ ίσον ποσοστό των δύο εταιρειών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ανταλλαγή μετοχών δίχως την προσθήκη επιτίμου, τονίζεται στην Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.
 
Εάν η συγχώνευση αυτή εγκριθεί και από τις αρχές ανταγωνιστικότητας η νέα εταιρεία θα έχει έδρα της το Σικάγο και διευθυντής της θα είναι ο νυν επικεφαλής της Continental Τζεφ Σμίσεκ, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Οι δύο εταιρείες , που ήδη είχαν έλθει σε διαπραγματεύσεις για το ίδιο θέμα το 2008, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.
 
Μία άλλη εταιρεία, η US Airways, είχε ανακοινώσει στα μέσα Απριλίου πως σταματά τις διαπραγματεύσεις με την United, χωρίς να προσδιορίζει τον λόγο. Έκτοτε, πολλά μέσα είχαν υπαινιχθεί το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων μεταξύ Continental και United για πιθανή συγχώνευσή τους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε