Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δημοφιλέστερη πολιτικός η… Μέρκελ!

Δημοφιλέστερη πολιτικός η… Μέρκελ!

Η ερώτηση αυτή δεν έγινε φυσικά στην Ελλάδα αλλά στην… Γερμανία!

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αν και βρίσκεται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών στην Ευρώπη για τη στάση της στις προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Γηραιά Ήπειρο, στη χώρα της εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Σε δημοσκόπηση που καλούσε τους 1.001 ερωτώμενους στο διάστημα 23-24 Μαΐου να βαθμολογήσουν από το 0 (=καμία εμπιστοσύνη) έως το 100 (=πλήρης εμπιστοσύνη) το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η Μέρκελ συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 64 βαθμών.

    Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Στερν, η πλησιέστερη αντίπαλός της είναι η Χάνελορε Κραφτ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Ρηνανία-Βόρειο Βεστφαλία, η οποία μόλις κατήγαγε μία περίλαμπρη νίκη απέναντι στον υποψήφιο του κόμματος της Μέρκελ στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

    Οι τρεις επικρατέστεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης να διεκδικήσουν τα ηνία της καγκελαρίας από τη Μέρκελ το επόμενο έτος παραμένουν μακράν της συντηρητικής ηγέτιδος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδος του SPD Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεγερ υπολείπονται της Μέρκελ στη βαθμολογία με 54 βαθμούς έκαστος, ενώ ο αρχηγός του ιδίου κόμματος συγκεντρώνει μόλις 44 βαθμούς.

    Στο συντηρητικό στρατόπεδο, ο δημοφιλέστερος αμέσως μετά τη Μέρκελ πολιτικός αναδεικνύεται ο νυν υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε με 53 βαθμούς.

    Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θεωρείται από το περιοδικό Φορμπς ως η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, δέχεται πιέσεις πανταχόθεν στην Ευρώπη για την αμετακίνητη θέση της να θεωρεί τη δημοσιονομική λιτότητα ως το κατεξοχήν μέτρο για να καταπολεμηθεί η κρίση χρέους στην Ήπειρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε