Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίνουν κρέας φάλαινας σε κυλικεία σχολείων

Οι καντίνες σε χιλιάδες σχολεία στην Ιαπωνία σερβίρουν κρέας φάλαινας. Αυτό προκύπτει από έρευνα του ιαπωνικού πρακτορείου Κιόντο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε σύνολο 29.600 χιλιάδων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιαπωνία, τα 5.300 είχαν στο μενού τους, την περίοδο Απρίλιος 2009-Μάρτιος 2010, κρέας φάλαινας.

Το πρακτορείο αποκαλύπτει επίσης οτι το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών της Ιαπωνίας, που εποπτεύει την φαλαινοθηρία για επιστημονικούς σκοπούς, πουλάει το κρέας φάλαινας στις δημοτικές αρχές με προορισμό τα σχολεία στο ένα τρίτο της τιμής που πωλείται στην αγορά.

Σημειώνεται οτι τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ήταν πολύ συνηθισμένο στις καντίνες των σχολείων να σερβίρεται κρέας φάλαινας. Η κατανάλωση μάλιστα έφτανε τους 220.000 τόνους. Η συνήθεια αυτή χάθηκε με τον καιρό, λόγο της μείωσης προσφοράς και της απαγόρευσης της εμπορικής φαλαινοθηρίας. Η διεθνής απαγόρευση αφορά μόνο την εμπορική φαλαινοθηρία και η Ιαπωνία με το πρόσχημα των “επιστημονικών ερευνών” συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τα τεράστια αυτά θηλαστικά και να πουλάει το κρέας τους σε καταστήματα και εστιατόρια. Οι αρχές υπερασπίζονται το δικαίωμα της Ιαπωνίας στη φαλαινοθηρία επικαλούμενες την αρχαία παράδοση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε